Производител: PINO
Код на продуктот: 5483
Достапност: На залиха
310,00 ден.

Количина

Icon Постави прашање во врска со овој продукт

Пино слагалици ЕМОЦИИ МОМЧЕ

·         Препознавање на чувствата и развој на емпатија

·         Помош при социјализација

·         Развој на фина моторика и логично размислување

·         Поврзување во целина

·         16 делови

·         Квалитетно дрво, фина обработка

·         Цврста подлога за редење

·         Димензии 22 x 22,5 x 0,8 cm

·         

Сложувалката е поделена на 4 дела, од кој секој се состои од 4 сложувалки. Составување на сложувалките прави илустрации на основните чувства. Среќа, лутина, тага и страв претставени во симпатични илустрации, а под секоја сложена илустрација се наоѓа симбол со истите чувства.

Слагалицата е корисна како алатка за запознавање на детето со основни емоции, нивното значење и односите во дружењето. Разбирање на емоциите на детето развива емпатија и учи да ги препознава, развива или менува на себе.


 ⚠ Наменета за деца над 18 месеци 

Na

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОДУКТИ