Производител: PINO
Код на продуктот: 7708
Достапност: На залиха
2.200,00 ден.

Количина

Icon Постави прашање во врска со овој продукт

Играчка која со својот изглед и повеке можности со сигурност ќе го привлече вниманието.

-Лавиринт со топчиња осмислен е да на детето му дава можност топчињата да ги поместува

криволиниски и спирално. Елементите се геометриски форми па децата ги воочуваат нивните 

карактеристики во просторот (боја, форма, големина).

-Лавиринт форм цветови вежбање на движење, координација око рака, и поттикнување интелектуален развој

со мала помош на возрасен.

-Сметалка со илустрации е осмислена детето низ игра да ја запознае нумеричката симболика.

Детето ќе се труди да преброи точен број илустрирани елементи, а од друга страна ќе може да го напише

бројот т.е бројноста на елементите.

-Сметалка овозможува детето да ги мине сите фази во во совладување на броење - најпрво ги преместува предметите

кои ги брои , за потоа со прст да го покаже броеното и на крај само со посматрање повторно ги пребројува.

-Табла за пишување ќе му овозможи на детето да пишува на истата. Ќе му биде забавно, па доколку му понудите креда и сунѓер 

ќе ги вежба движењата на рацете - на почетокот за шкртање по таблата а подоцна за пишување и цртање.

Сировински состав: дрво, боја, метал, пластика

Препорачана возраст: за деца над 2 години

Димензии: 20х20х20

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОДУКТИ