Производител: PINO
Код на продуктот: 1745Х
Достапност: На залиха
500,00 ден.
Free Delivery

Количина

Icon Постави прашање во врска со овој продукт

Пино вметнувалката часовник е играчка за деца на возраст од 3 години и постари.
Најмладите дечиња низ неа учат бои и препознавање на облици со вметнување на броеви на подлогата, вежбаат координација око- рака, учат однос помеѓу целина и делови и вежбаат фина моторика.
Кога малку ќе пораснат децата ги учат броевите и нивните низи и на крајот учат гледање на часовник.
Секој едукативен процес кој оваа играчка го овозможува се надоврзува еден на друг и тоа доведува до одлично знаење на основните броеви кај детето. Крајната фаза е учење на гледање на часовник , за која ќе му биде многу полесно на детето бидејќи веќе е запознаено со броевите и нивниот редослед на часовникот. Димензии 30х 0,8 cm 


Препорачана возраст за деца над 3 години 

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОДУКТИ