Производител: PINO
Код на продуктот: 5483
Достапност: На залиха
370,00 ден.
Free Delivery

Количина

Icon Постави прашање во врска со овој продукт

    Пино слагалици ЕМОЦИИ МОМЧЕ
·         Препознавање на чувствата и развој на емпатија
·         Помош при социјализација
·         Развој на фина моторика и логично размислување
·         Поврзување во целина
·         16 делови
·         Квалитетно дрво, фина обработка
·         Цврста подлога за редење
·         Димензии 22 x 22,5 x 0,8 cm
·         
Сложувалката е поделена на 4 дела, од кој секој се состои од 4 сложувалки. Составување на сложувалките прави илустрации на основните чувства. Среќа, лутина, тага и страв претставени во симпатични илустрации, а под секоја сложена илустрација се наоѓа симбол со истите чувства.
Слагалицата е корисна како алатка за запознавање на детето со основни емоции, нивното значење и односите во дружењето. Разбирање на емоциите на детето развива емпатија и учи да ги препознава, развива или менува на себе. ⚠ Наменета за деца над 18 месеци 

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОДУКТИ