Производител: PINO
Код на продуктот: 8644
Достапност: На залиха
1.680,00 ден.
Free Delivery

Количина

Icon Постави прашање во врска со овој продукт

Оваа играчка овозможува многу бенефити за деца на возраст од 18 месеци и постари. Најмладите од оваа вметнувалка можат да учат поими (кои се сретнуваат на фарма), бои, вежби за фина моторика и прецизност во движењето со вметнување на елементите во длабнатините на одредени облици или со спојување на металните делови на подлогата.
Поимите кој се илустрирани во длабнатините и на елемнетите за вметнување се тематски поврзани и го мотивираат детето на размислување и поврзување на овие поими во текот на играта гради трајно знаење за нив(гасеница-пеперутка,крава- млеко).
Малку постарите деца можат да учат поединечни броеви и бројни низи - како се изговараат броевите на англиски јазик (испишани називи во вдлабнатините) и називи на облици елементи за вметнување(срце,круг, триаголник,ѕвезда).
ПРЕДНОСТИ ОД ОВАА ИГРАЧКА
учење на поими
вежба за фина моторика
развој за прецизност на движењата
учење броеви, бројни низи
учење за гледање на часовникОБРАБОТКА
квалитетно дрво,фина обработка
сигурни ивици и бои
двострана страна за игра, oснова од 12 дрвени елементи


⚠ Наменета за деца над 18 месеци

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОДУКТИ