Производител: PINO
Код на продуктот: 8620
Достапност: На залиха
2.000,00 ден.
Free Delivery

Количина

Icon Постави прашање во врска со овој продукт

Мистериозно домино е нова игра на Урош Петровиќ која им овозможува на децата кои ја играат оваа игра да го унапредат размислувањето, да го прошират и зацврстат знаењето во различни области.
За разлика од традиционалното домино, кај кое е цел да се спојат два исти симболи или слики, ова мистеризно домино се игра на друг начин – домината можат успешно да се спојат доколку е решена задачата при која со секој потег се извлекува карта со зададен критериум за решавање.
На овој начин, оваа игра ги тера децата да размислуваат креативно,ги унапредува дидактичките и вербалните способности и стекнување на вештини и пронаоѓање ефикасни решенија и заклучоци низ преплетување на дури 18 различни области комбинирани во повеќе од 20 различни спојувања.
Мистериозното домино може многу да допринесе да детето се интересира за неколку школски предмети, а оваа игра може да ја играат деца од 7 години па дури и возрасни
ПРЕДНОСТИ
го поттикнува развојот на логичнтата интелегенција 
нивото на тежина на игра може да се прилагодува
унапредува вербални и дедукативни вештини
фина обработка 
висок квалитет на пакување
може да играат од 2 до 5 играчи
СО ИГРАТА СЛЕДУВААТ
32 дрвени домина
42 картички
песочни часовник


 ⚠ Наменето за деца над 7 години 

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОДУКТИ