Производител: PINO
Код на продуктот: 7609-4
Достапност: На залиха
290,00 ден.
Free Delivery

Количина

Icon Постави прашање во врска со овој продукт

Едноставна сложувалка во облик на лав наменета за најмладите која се состои од 5 делови, има весели бои и интересни облици кој ќе го привлечат вниманието на детето.

Сложувалката е корисна бидејќи го привлекува и одржува вниманието. Мал број на елементи и нивно едноставно спојување во целина кое овозможува решавање на проблемот кој се нашол пред детето што ќе му даде осет за успех и ќе го мотивира да бара нови предизвици и сложување на задачи.
Овозможува децата да размислуваат самосојно и со самодоверба. Низ оваа игра Детето развива размислување, внимание и ја развива и графомоториката каде добива на прецизност и координација на движење.
Додека детето игра учи бои, облици, поими, развива упорност, концентрација,  логично размислување и вежба координација на око- рака.

Димензии: 14х14х0,8


⚠  Препорачана возраст: за деца над 12 месеци

ПРЕПОРАЧАНИ ПРОДУКТИ